129/2019 Sb. znění účinné od 1. 6. 2019
129
VYHLÁŠKA
ze dne 17. května 2019,
kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb. , o sazebníku náhrad nákladů
za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce
pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb.
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb. , zákona č. 138/2014 Sb. a zákona č. 180/2016 Sb. :
Čl. I Příloha č. 1 k vyhlášce č. 132/2015 Sb. , o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb. , se mění takto:
1. Řádek 226 zní:
2. Řádek 246 zní:
3. Řádek 267 zní:
4. Řádky 278 až 281 znějí:
278. ZRUŠENO
279. ZRUŠENO
280. ZRUŠENO
281. ZRUŠENO “.
5. V řádku 316 se za slovo „révy “ vkládají slova „ekvilibrační metodou “ a číslo „4 870 “ se nahrazuje číslem „2 910 “.
6. V řádku 322 se číslo „11 020 “ nahrazuje číslem „2 910 “.
7. Řádek 327 zní:
8. V řádku 363 se slova „objemu nebo hmotnosti spotřebitelského balení “ nahrazují slovy „hmotnosti obsahu spotřebitelského balení, obsahu pevných a tekutých částí, hmotnostního podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku, objemu obsahu spotřebitelského balení nebo počtu tablet ve spotřebitelském balení “.
9. V řádcích 380 a 382 se text „d13C “ nahrazuje slovy „delta 13C “.
10. V řádku 383 se za slovo „vodíku “ vkládají slova „ve vodě “.
11. Řádek 399 zní:
„399. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení botanického původu cukrů ve fermentovaných ovocných šťávách a přírodních sladidlech
10 440 “.
12. V řádku 408 se text „d13C “ nahrazuje slovy „delta 13C “.
13. Řádek 413 zní:
14. Řádky 417 a 418 znějí:
„417. ZRUŠENO
418. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 180/160 a poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřených jako delta 180 a delta 13C) ve vodě a ethanolu produktů révy vinné metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz geografického původu vín a částečně zkvašených moštů s deklarovaným původem ČR dopočtem z naměřených hodnot
25 470 “.
15. V řádku 424 se slova „/ Immunolab Egg White ELISA “ zrušují.
16. V řádku 426 se slova „/ Immunolab Casein ELISA “ zrušují.
17. Řádek 473 zní:
18. V řádku 483 se za slovo „látek “ vkládá slovo „gravimetricky “.
19. V řádku 485 se slova „ve víně enzymaticky “ nahrazují slovy „ , sacharózy a D-glukózy ve víně enzymaticky se spektrofotometrickou detekcí “.
20. V řádku 486 se číslo „320 “ nahrazuje čísem „180 “.
21. Na konci přílohy č. 1 se doplňují řádky 501 až 521, které znějí:
„501. Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku
420
502. Stanovení plochy spotřebitelského balení
310
503. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích
160
504. Stanovení ekvivalentů kakaového másla v čokoládě metodou GC/FID
5 170
505. Stanovení citrininu v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS
3 950
506. Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS
3 950
507. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v mléce a mléčných výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS
3 490
508. Stanovení a identifikace charakteristických rostlinných proteinů v masných výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS
3 490
509. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 180/160 (vyjádřeného jako delta 180) ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení přídavku vody do produktů vinné révy pyrolýzou vody izolované z produktů vinné révy
4 870
510. Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování vína přídavkem syntetického aroma chirální plynovou chromatografií s MS detekcí
9610
511. Stanovení obsahu hořčice v potravinách imunoenzymatickou metodou
2 890
512. Celkový obsah cukrů v lihovinách
1 180
513. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů tvrdé pšenice v mouce a těstovinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS
3410
514. Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení
50
515. Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot
7 080
516. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách
290
517. Imunoenzymatická detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách (vč. dialýzy)
3310
518. Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou UHPLC s UV detekcí
1 130
519. Stanovení hmotnosti a objemu hotových jídel a nápojů a hmotnostního podílu jednotlivých složek hotových jídel
70
520. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta C) ve složkách medu (sacharidy) pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (LC-IRMS) - průkaz přídavku C3 a C4 cukrů do medu
6 470
521. Multielementární analýza vína metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem
1 970
522. Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem v potravinách a nápojích
1 970
523. Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v paprice metodou spektrofotometrickou
1 080
524. Stanovení hustoty lihovin
160 “.
Čl. II Přechodné ustanovení Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 132/2015 Sb. , ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.
Čl. III Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. června 2019.
Ministr:
Ing. Toman, CSc., v. r.
Copyright © 2009 - 2025, Nakladatelství C. H. Beck